Overslaan en naar de inhoud gaan

Sluis is een gezellig stadje met een perfecte ligging én een rijke geschiedenis. Binnen de omwalling vindt u alles wat u nodig hebt: restaurants, een school, een apotheek, een huisartsenpost en heel wat winkels. Die zijn ook open op zondag, een mooie erfenis uit de tijd dat de ouders van de leerlingen van Saint-Joseph in het weekend op bezoek kwamen en tegelijk inkopen deden in de dorpskern.

 

Baken van rust en comfort

Een groene oase van rust aan de rand van Sluis. Dat wordt het woonproject Saint-Joseph. Een kindvriendelijke omgeving ook, zonder doorgaand verkeer en met een centraal plein om te spelen en ontspannen. Dat kan uiteraard ook in uw eigen tuin. Saint-Joseph combineert zo privacy wanneer u dat wenst met aangename contacten met de andere bewoners. Maak uw keuze uit 36 van onze gezinswoningen.

 
Ontdek onze loten

Een huis om bij weg te dromen

De bouwstijl is modern en houdt het midden tussen het stedelijke karakter en de dorpse gezelligheid van Sluis. De geelbruine gevelsteen in combinatie met een zadeldak met natuurrode dakpannen en de grote ramen in donkergrijs geschilderd hardhout dragen bij tot de esthetische eenheid die rust en eenvoud uitstraalt. U kunt kiezen uit één van de drie basistypes. Deze worden samengesteld op maat van uw gezin, uw budget en uw persoonlijke voorkeuren.

 
Ontdek de 3 types

Op de grens van stad en natuur

Sluis is een gezellig stadje met een perfecte ligging én een rijke geschiedenis. Binnen de omwalling vindt u alles wat u nodig hebt: restaurants, een school, een apotheek, een ziekenhuis en heel wat winkels.
De woonwijk Saint-Joseph ligt net buiten de wallen en grenst aan de uitgestrekte poldervlakte met haar weidse vergezichten. In dit prachtige deel van Zeeuws-Vlaanderen kunt u eindeloos wandelen en fietsen.

 

Een naam met geschiedenis

Saint-Joseph is niet zomaar een naam, maar verwijst naar het 'Pensionnat Saint-Joseph', het machtige complex dat in 1907 op deze plek verrees. Opdrachtgevers waren de Broeders van de Christelijke Scholen uit het Noord-Franse Saint-Omer. Er verbleven in de kostschool elk jaar 550 leerlingen van vooral welgestelde Franse ouders. Vandaag zijn alle sporen van het toenmalige internaat verdwenen, toch wil dit woonproject nog een andere traditie in ere herstellen: Saint-Joseph opnieuw een warme thuis maken voor 36 gezinnen.

 

Wilt u meer weten?

ONTDEK ONZE BROCHURE
MAAK EEN AFSPRAAK